Ga naar de inhoud

Wat is bijzonder transport?

person-hand-on-steering-wheel-977213

Het transport van goederen die qua afmetingen en/of massa afwijken van wat wettelijk toegestaan is wordt bijzonder, oftewel exceptioneel, transport genoemd. Het grote voordeel die transportbedrijven hebben is dat zij voor dit soort transportprojecten een ontheffing of vergunning kunnen aanvragen voor bijzonder transport. Als je dus, misschien voor je eigen onderneming, exceptioneel transport moet laten uitvoeren kun je bij dit soort bedrijven goed terecht. Zij nemen het bijzondere transport je graag uit handen. Dit is makkelijk omdat zij al beschikken over een vergunning of ontheffing voor het transport en dit dus ook mogen uitvoeren op de openbare wegen.

De chauffeurs die bij deze bedrijven werken hebben, zoals je kunt begrijpen, een hoop ervaring met speciaal transport. Daarnaast zijn ze zo hoog als bijna mogelijk is opgeleid voor alles wat met het transport te maken heeft. Ze beschikken dan ook over de volgende diploma’s en certificaten:

  • Het heftruck-, hoogwerker- en hijskraancertificaat
  • Het Veiligheidscertificaat (ook wel bekend als VCA)
  • Het ADR-certificaat voor het vervoer van gevaarlijke stoffen
  • De vrachtwagenrijbewijzen en bijbehorende cursussen die nodig zijn om vrachtwagens te mogen besturen

Zoals je kunt zien wordt de lat voor deze chauffeurs erg hoog gelegd. Ze kunnen niet alleen extreem grote en lange vrachtwagens besturen, maar ook in een hoogwerker, een heftruck en een hijskraan kunnen deze chauffeurs een kunstje doen.

Transportmateriaal

Voor dit soort transport is natuurlijk ook een hoop materiaal nodig. Denk aan de vrachtwagens met genoeg trekkracht en allerlei verschillende aanhangwagens. De wagenparken van zulke transportbedrijven zijn dan ook erg groot. Er zijn naast vrachtwagens ook schuiftrailers, open en gesloten bakwagens, expressewagens, trekkers, eurodiepladers en semi-diepladers en tot slot open en gesloten trailers. Ook is al dit transportmateriaal uitgerust met een hydraulische laadklep en soms zelfs nog een kraan. Alle voertuigen zijn voorzien van een handige boordcomputer en een Track & Trace-systeem.

Wereldwijd

In distributiecentra worden pakketten en pallets verzameld die bestemmingen hebben van over de hele wereld. Deze pakketten en pallets worden verzonden voor verschillende opdrachtgevers. Elke dag worden er nieuwe distributieplannen gemaakt om het transport zo goed mogelijk te kunnen verzorgen en het in goede banen te leiden. Wanneer alle ritten die gepland staan compleet zijn, worden de pallets door de medewerkers van logistiekafdeling op het desbetreffende transportmiddel geladen en klaargemaakt voor vertrek. Dan staan de chauffeurs ook klaar om de goederen naar de afleverlocatie te transporteren. Mocht jij meer interesse hebben in een verzending waarbij er tijdens het transport geen overslag plaatsvindt, is dit ook mogelijk.

Dit wereldwijde transport kan verzorgd worden naar alle bestemmingen op de wereld. Mocht het transportbedrijf niet de middelen hebben om het zelf te transporteren, dan wordt het voor je georganiseerd. Het bedrijf zorgt ervoor dat de goederen, vanaf het moment dat ze worden getransporteerd tot ze bij de ontvanger zijn, netjes worden afgeleverd. Het transportbedrijf neemt de complete klus dus voor haar rekening.

Ben jij op zoek naar een transportbedrijf in Alblasserdam die speciaal transport kan organiseren en uitvoeren? Ga dan online op zoek naar: transportbedrijf Alblasserdam, en informeer naar de mogelijkheden.

Facebook
Twitter
Pinterest