Ga naar de inhoud

Start je al met klussen in je nieuwe woning?

architect-architecture-blueprint-build-271667

Je hebt een nieuwe woning gekocht. Je dacht dat je het misschien gehad had maar niets is minder waar. Want nu begint het hele proces pas. Bij het kopen van een nieuwe woning komt veel kijken. Maar wat daarna nog moet gebeuren is ook niet niks. Denk maar eens aan de verbouwing. En als dat klaar is dan staat de verhuizing ook nog op je te wachten. Dit alles zal een drukke periode worden, sommige mensen ervaren het ook als een zeer stressvolle periode. Maar dit hoeft niet zo te zijn dit ligt helemaal aan jezelf.

Zelf aan de slag in je nieuwe woning

Het kan zijn dat je huis geen grote verbouwingen nodig heeft. Dan zou je prima zelf aan de klus kunnen gaan. Ook kan het zijn dat het huis al jou smaak heeft dan hoef je ook niet zo veel aanpassingen te doen. Om alles zelf te doen zie je misschien niet helemaal zitten, maar er zijn altijd wel mensen uit je omgeving die je willen helpen. Vraag bijvoorbeeld wat familie of vrienden of zij jou op een aantal zaterdagen of in de avond willen helpen. Misschien ken je wel iemand die goed kan klussen vergeet die dan niet uit te nodigen. Als je zorgt voor een goede catering zijn de meeste mensen al blij. Ook is het nog eens hartstikke gezellig om zo met elkaar bezig te zijn. Je leert iedereen dan ook weer op een andere manier kennen.

Je kunt niet alles van bekenden verwachten dat ze gaan doen. Dat betekend dus dat je zelf ook flink aan de slag moet. Maar vergeet niet eerst een overzichtelijk plan te maken. Je kunt het beste per kamer een plan gaan maken wat er moet gebeuren en welke spullen je daar voor nodig hebt. Kijk ook eerst even goed naar het budget dat je er voor over hebt. Ook is het wel eens handig om bij budget winkels te gaan kijken. Misschien scoor je daar wel een aantal handige producten die je kunnen helpen met het verbouwen maar dan tegen een mooie prijs. Want in de echte bouwmarkten lopen de prijzen flink op.

Als je een duidelijk plan, een begroting en de juiste materialen hebt kun je aan de slag! Begin volgens je plan, en probeer daar aan vast te houden. Als je s ’avonds na je werk nog besluit te gaan klussen is dat op zich prima. Maar je moet dan wel proberen om op tijd te stoppen. Meestal wil je dingen nog afmaken maar de tijd gaat hard. Voor je het weet is het nacht. En je wilt de volgende dag wel weer fris op je werk verschijnen ook ga je het niet lang volhouden als je iedere dag zolang bezig bent. Vergeet jezelf daarom niet!

De verhuizing

Na al het geklus kun je eindelijk gaan verhuizen. Tijdens het verhuizen moet je ook nog op een heel aantal dingen letten. Denk aan je koelkast verhuizen of je wasmachine verhuizen. Dit moet op een speciale manier kijk daarom voor tips even op het internet of een verhuisbedrijf inhuren.

Facebook
Twitter
Pinterest