Ga naar de inhoud

Wat is een dubbelstaafmat hekwerk

black-metal-fence-635405

Een dubbelstaafmat hekwerk is gemaakt van ijzer en bestaat uit drie ijzeren staven. Daarvan zijn er twee staven horizontaal en één staaf is verticaal. De dubbelstaafmatten worden gemaakt van verzinkt draad, ze worden aan elkaar gelast en daarna worden ze voorzien van een coating. De coating zorgt dat de hekwerken beschermd zijn tegen alle weersinvloeden. Hierdoor zal het hek niet zomaar gaan roesten. Hij wordt dus beschermt tegen UV straling. 

Een hek aanschaffen voor om je tuin? 

Een hek aanschaffen is een flinke investering daarom is het wel zo verstandig om goed na te denken over wat je wilt. Een hek kan meerdere functies hebben. Zo kan het zijn voor de sier of misschien juist wel voor meer veiligheid. Bedenk va tevoren wat voor jou belangrijk is, op basis daarvan kan je opzoek gaan. Er zijn namelijk veel type hekken waar je uit kan kiezen. 

  • Gaashekwerk 
  • Houten hekwerk 
  • Staafmat hekwerk
  • Sierhekwerk 
  • Spijlenhekwerk 
  • Balustrade 

Wat zijn de voordelen van een hek in je tuin? 

Een hek in je tuin plaatsen heeft een heel aantal voordelen. Hieronder lees je er een aantal. 

Voordeel 1: meer privacy, je tuin zal echt een eigen plek gaan worden die helemaal privé is. Dit is natuurlijk vrij logisch maar je zult het ook echt gaan merken. Mensen lopen niet zomaar meer op jouw terrein omdat ze nu een duidelijke grens zien. Je zult dus geen last meer hebben van voorbijgangers. 

Voordeel 2: een mooi hekwerk zal ook een verfraaiing van je tuin zijn. Het geeft een bepaalde stijl aan je tuin. Je tuin wordt er meer compleet van. Ook zal je tuin meer een geheel worden en zal er meer sfeer komen. 

Voordeel 3: ook zal een hek meer veiligheid geven. Het kan op twee manieren werken als inbraakbeveiliging. Plaats je een hoog hekwerk? De inbreker zal dan niet gemakkelijk je tuin inkomen. Maar ook het verlaten van je tuin zal dan niet gemakkelijk gaan met allerlei spullen. Ook als je een poort met slot in je hek hebt zitten zal een inbreker het niet zomaar gaan proberen bij je. Maar ook met een laag hekwerk zal je ze afschrikken. Je buren hebben dan meer overzicht over je tuin. Zij zullen dan sneller een inbreker spotten. 

Voordeel 4: misschien heb je wel kleine kinderen, je weet dan zelf dat je continu op ze moet letten. Maar al heb jij een goed hek om je tuin zitten zal je sneller je kinderen buiten laten spelen. Als je weet dat ze nergens heen kunnen zal je ze sneller buiten laten spelen. En ook voor jezelf zal dit een stukje meer rust geven. 

Als er over nadenkt om een hek te kopen neem dan deze dingen even in je achterhoofd. Want een hek kopen is een flinke inslag in je portemonnee. Ook is er onderhoud nodig aan een hek. Het is zonde als je het hek laat verpauperen dus eens in de 5 jaar zal je het een likje verf moeten geven.  

Bron: MT Hekwerken

Facebook
Twitter
Pinterest