Ga naar de inhoud

3 tips om je huis te verduurzamen

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk ding waar we ons allemaal mee bezig houden. Of het nu in de vorm van afval scheiden of het plaatsen van zonnepanelen is; ieder steentje draag bij aan het verbeteren van het milieu. Ben je op zoek naar manieren om je huis te verduurzamen? Er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen om duurzaam te wonen. Ben je benieuwd? Wij zetten drie praktische tips voor je op een rij. 

Het begint met isolatie

Woon je in een nieuwbouwhuis? Dan hoef je waarschijnlijk niet zoveel meer te doen aan isolatie. Als je een iets oudere woning hebt, is dit echter een ander verhaal. Met isolatie blijft je huis langer warm en op deze manier bespaar je een hoop energie. Je kunt je woning op verschillende manieren isoleren. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van het dak, de vloer of de muren. Je kunt dit laten doen door een professioneel bedrijf, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met het dichten van kieren en gaten. 

Investeer in zonnepanelen

Is je woning al goed geïsoleerd? Dan zijn er natuurlijk nog andere manieren waarop je je woning kunt verduurzamen. Investeer bijvoorbeeld in zonnepanelen. Zonne-energie is namelijk de meest zuinige energie die er is. Met het plaatsen van zonnepanelen, ook wel pv panelen genoemd, wek je groene stroom op. Op deze manier bespaar je niet alleen veel geld, maar het is ook nog eens veel beter voor het milieu. Het is een investering, maar je zult zien dat je het geld na een aantal jaar terug hebt verdiend. Het is belangrijk dat je weet wat de kosten van zonnepanelen zijn.  Op deze manier kun je berekenen in hoeveel jaar je de investering terug hebt verdiend. 

Besparen op verwarming

Door het besparen op verwarming houd je niet alleen geld over in de maand, maar ook verwarm je huis op een milieuvriendelijke manier. Vervang je oude cv-ketel door een zuiniger exemplaar. Door het goed afstellen van je cv-ketel kun je veel energie besparen. Daarnaast is het een mogelijkheid om een warmtepomp aan te schaffen. Met deze pomp kun je namelijk zonder gasverbruik stoken. Het is dus zelfs mogelijk om je gehele gasaansluiting op te zeggen. Heb je een iets kleiner budget? Dan is de hybride warmtepomp een goede optie. Deze is namelijk een stuk goedkoper en valt goed te combineren met je huidige cv-ketel. 

Facebook
Twitter
Pinterest