Ga naar de inhoud

De voordelen van een gietvloer

In een toenemend aantal woningen en bedrijven wordt tegenwoordig een gietvloer aangebracht. Gietvloeren zijn duurder dan de meeste andere typen vloeren, maar hebben veel pluspunten. De meeste gietvloeren zijn waterbestendig en heel gemakkelijk te onderhouden. Er zitten geen naden in, wat een prachtig strak gezicht is. Bij veel gietvloeren wordt gekozen voor een uitstraling van beton. In werkelijkheid is een gietvloer gemaakt van kunststof. Een nadeel van een kunststof gietvloer is, dat het aanbrengen van de vloer tijdrovend is. Zo’n vloer bestaat uit verschillende lagen vloeibaar materiaal, die na elkaar worden aangebracht. Elke laag moet drogen voordat de volgende laag daar bovenop kan worden gelegd.

Sterk en modern

Het leggen van een gietvloer is dus tijdrovend, maar dat is de moeite meer dan waard. Want als hij eenmaal goed is aangebracht blijft zo’n vloer heel lang mooi, tot wel 25 jaar. Het kunststof materiaal is strak, veerkrachtig en kan nauwelijks beschadigen. Doordat er geen naden in de vloer zitten ziet je interieur er strak en modern uit. Op dit moment zijn betonkleuren in de mode, maar als je dat niet mooi vindt heb je alle vrijheid om een andere kleur te kiezen. Ook qua beschikbare stijlen zijn er veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een grintmotief, maar ook voor een mix van kleuren, die al dan niet strak of juist heel speels kunnen worden aangebracht.

Betonlook

Een betonlook gietvloer wordt gemaakt doordat twee kleuren verf op een speciale ambachtelijke manier worden gemengd. Door het mengen krijgt de vloer een uitstraling die niet te onderscheiden is van echt beton. Pas als je er op loopt voel je dat het een heel ander materiaal is, dat veel warmer aanvoelt en lang niet zo hard is als beton. De meeste mensen die een betonlook vloer kopen kiezen voor de traditionele grijze betonkleuren. Dat hoeft niet, want een betonlook vloer is in vele kleuren leverbaar. Voor meer informatie over dit type vloeren kijk je naar https://www.betonlookvloer.nl/.

Een keus voor altijd

Een gietvloer voelt van nature warm en comfortabel aan. Als je dat wilt is een gietvloer uitstekend te combineren met een vloerverwarming. Bedenk wel, dat als je eenmaal een gietvloer in je woning of bedrijf hebt laten aanbrengen, zit je daar voor jaren aan vast. Op zich is dat geen probleem, want zo’n vloer blijft tientallen jaren lang mooi. Maar als je er een keer op bent uitgekeken kun je de vloer het beste laten liggen en er andere vloerbedekking op leggen.

Facebook
Twitter
Pinterest