Ga naar de inhoud

Een goedkope gietvloer laten leggen

In bedrijfspanden zijn gietvloeren al langer een veelvoorkomend gebruik. Tegenwoordig kiezen echter ook steeds meer particulieren ervoor om bovenop hun bestaande, vaak betonnen vloer, een gietvloer te laten leggen. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van een gietvloer, waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een gietvloer en hoe je voordelig een gietvloer kunt laten leggen.

Voor- en nadelen van een gietvloer

De reden dat steeds meer particulieren ervoor kiezen een gietvloer te laten leggen, is dat een gietvloer makkelijk te onderhouden is. Een gietvloer kan namelijk naadloos worden gelegd waardoor een meer ruimtelijk effect ontstaat. Doordat stof en vuil zich niet kan nesten in naden, is het schoonmaken van een gietvloer zeer eenvoudig. Eenmaal per week de gietvloer schoonmaken met een mop is voldoende. Een gietvloer gaat ook langer mee dan veel andere vloer en is waterbestendig en houdt ook geen stof vast. Een nadeel van een gietvloer is echter dat deze niet krasvrij is. Je zult dus altijd voorzichtig te werk moeten gaan bijvoorbeeld bij de inrichting van een kamer en het verschuiven van meubilair.

Wat kost het leggen van een gietvloer?

De kosten voor het leggen van een gietvloer zijn afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte en het aantal verschillende ruimten waar de gietvloer gelegd moet worden. Ook het soort gietvloer dat men laat leggen, is van invloed op de prijs. Het soort gietvloer dat je kiest, bepaalt namelijk het aantal lagen dat nodig is om de gehele vloer te leggen. Daarnaast dient ook vaak de onderlaag van de gietvloer bewerkt te worden. Tot slot zijn er de arbeidskosten die worden berekend door het bedrijf dat de gietvloer legt. Hierbij dient men er rekening mee te houden dat het vaak een aantal dagen duurt om een gietvloer te laten leggen.

Een goedkope gietvloer laten leggen

Wilt u een goedkope gietvloer laten leggen, dan zijn een steentapijten gietvloer en een troffelvloer de meest voordelige varianten. Voor een steentapijten gietvloer betaalt u gemiddeld €30,- tot €50,- per vierkante meter en kosten voor een troffelvloer liggen rond de €70,- per vierkante meter. Daarnaast doet er verstandig aan bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen en dan met name te letten op de arbeidskosten die in rekening worden gebracht.

Facebook
Twitter
Pinterest