Ga naar de inhoud

Een traprenovatie: hoe werkt dat?

Heb je net een nieuwe woning gekocht, maar ben je niet helemaal tevreden over de staat van de trap? Of misschien ben je je trap al die jaren wel een beetje vergeten en wordt het nu tijd voor een echte make-over. Natuurlijk hoef je niet gelijk een hele nieuwe trap aan te schaffen. Het is in veel gevallen mogelijk om de trap te laten renoveren. Zo hergebruik je de bestaande materialen en bespaar je ook nog eens geld. 

Waarom trap laten renoveren?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een traprenovatie kan kiezen. Zo kan het zijn dat je trap versleten is en het niet langer veilig is om je kinderen op de trap te laten lopen. Maar het kan ook zijn dat de trap niet meer bij de rest van het interieur past. De trap wordt in veel gevallen vergeten in een woning en dit is natuurlijk zonde. Om de trap iets meer bij het interieur te betrekken, kun je er voor kiezen om de trap te renoveren. Vervolgens kun je genieten van een kwalitatief goede, maar ook stijlvolle trap. 

Verschillende materialen

Ben je eruit? Wil je graag je trap laten renoveren? Dan is het belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over wat je precies wilt. Wil je de gehele trap veranderen? Of bijvoorbeeld alleen de stootborden? Je kunt namelijk helemaal zelf kiezen hoe de trap eruit gaat zien. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende materialen bij het trap renoveren.

  • PVC

Het meest gangbare materiaal voor een traprenovatie is PVC. Het materiaal is namelijk eenvoudig te produceren en hierdoor liggen de kosten redelijk laag. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te leggen. 

  • Laminaat

Naast PVC wordt er vaak gekozen voor laminaat. Dit materiaal is verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en verschillende motieven. Zo kun je helemaal zelf kiezen wat je wilt. Daarnaast is het eenvoudig om een trap te bekleden met laminaat. 

Wat kost een traprenovatie?

Nu vraag je je misschien af: wat kost een traprenovatie? Veel mensen denken dat het renoveren van een trap duur is, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt ervoor kiezen om de trap zelf op te knappen, maar als je zeker wilt zijn van een kwalitatief goede renovatie kun je het beste een professioneel bedrijf inhuren. De prijs zal dan logischerwijs wel iets hoger liggen, maar het resultaat zal dan ook prachtig zijn. De kosten van een traprenovatie verschillen per soort trap en materiaal dat wordt gekozen. 

Facebook
Twitter
Pinterest