Ga naar de inhoud

Vermoed je asbest? Dit is wat je moet weten

Asbest kan ontzettend gevaarlijk zijn. Het kan leiden tot ernstige ziektes en daarom wil de overheid dat de asbestdaken worden verwijderd in Nederland. Vermoed je asbest bij je thuis of een andere plaats? Dan is het belangrijk dat je niet zelf aan de slag gaat met het verwijderen. Het is namelijk erg belangrijk dat dit op de juiste manier en door de juiste persoon wordt gedaan. De overheid kan in sommige gevallen zelfs een boete uitschrijven als het niet goed wordt gedaan.

Kijken of er asbest aanwezig is

Als je een vermoeden van asbest hebt, is het belangrijk dat je niet zelf gaat checken of het daadwerkelijk zo is. Hiervoor kun je het beste een professional inschakelen. Het proces van het verwijderen van asbest begint namelijk bij de inventarisatie. Dit staat in de wet en moet dan ook zo worden uitgevoerd. De asbestinventarisatie is een soort onderzoek waarbij er wordt gekeken of er daadwerkelijk asbest aanwezig is. Er wordt gecontroleerd of de asbest vrij is gekomen of vrij kan komen. In sommige gevallen is het namelijk beter om de asbest te laten zitten.

Hoe wordt het verwijderd?

Moet het asbest worden verwijderd? Als je dit zelf wilt aanpakken, zul je eerst naar de gemeente moeten gaan. Zij zorgen ervoor dat het proces goed verloopt. Vervolgens heb je twee opties. Je kunt de asbest zelf verwijderen of een officieel verwijderingsbedrijf met certificering inschakelen.  Wil je het asbest verwijderen zelf doen? Dan krijg je duidelijke instructies van de gemeente. Het is namelijk erg belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd. Deze instructies zijn niet alleen belangrijk voor het verwijderen van de asbest, maar ook voor het verpakken en het afvoeren.

Hoeveel kost het? 

De kosten voor het verwijderen van asbest hangen af van verschillende factoren. Als het gaat om het verwijderen van golfplaten dan kunnen de kosten oplopen tot ongeveer 25 euro per vierkante meter. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de kosten. Als je materialen met asbest wilt verwijderen, heb je te maken met andere factoren. Zo is het verwijderen van asbest op een slecht bereikbaar dak duurder dan een eenvoudig bereikbaar dak. Daarnaast betaal je ook een prijs per vierkante meter van het vloeroppervlak. 

Ben je op zoek naar een professioneel bedrijf voor het verwijderen van asbest? Revoort kan asbest verwijderen in allerlei situaties. Zowel binnen, buiten als in de bodem. 

Facebook
Twitter
Pinterest