Ga naar de inhoud

Het hele huis kalkvrij dankzij de waterontharder van Amysoft

Niemand heeft graag veel kalk in het water en dit om verschillende redenen. Wanneer je water van de kraan drinkt, kan het zijn dat het heel wat minder lekker smaakt dan water zonder veel kalk in. Daarnaast zorgt veel kalk in het water voor een vieze oppervlaktes. Deze problemen kan je heel eenvoudig oplossen met een waterontharder van Amysoft!  

Werking waterontharder 

Een waterontharder kan erg handig zijn in het huishouden, maar hoe werkt het eigenlijk? In de waterontharder van Amysoft, zit een tank die gevuld is met heel veel kleine harsbolletjes. Hier stroomt het leidingwater langs en de bolletjes zorgen ervoor dat de kalk aan hen blijft plakken en tegelijk geven ze natrium vrij. De kalk in het water wordt dus omgezet in onschuldig natrium. Zijn de bolletjes verzadigd, dan gaat de omgekeerde werking van start. Er stroomt zout water door de ontharder, de bolletjes laten de kalk vrij en nemen het natrium op. Het afvalwater waarin de kalk zit, wordt meteen naar de riool afgevoerd. 

Zorgeloos water drinken 

Water kalkvrij maken moet op een goede manier gebeuren, zodat het nog altijd veilig blijft om ervan te drinken. Met de waterontharder van Amysoft, kan je daar gerust van zijn. Er zit in deze ontharder namelijk een ontsmettingsmodule die tijdens elke regeneratie een paar minuten chloor vrijgeeft. Dit zorgt ervoor dat het groeien van bacteriën wordt uitgesloten. Wanneer er niet vaak water wordt genomen doordat je bijvoorbeeld op vakantie bent, wordt er toch nog om de 10 dagen kort ontsmet. Dit, zodat er geen legionella groei ontstaat. 

Waarom kiezen voor Amysoft? 

Een waterontharder van Amysoft heeft tal van voordelen. De ontharder zorgt voor een besparing op jouw energierekening en zorgt ervoor dat je badkamer en sanitair kalkvrij blijft. Om nog maar te zwijgen van het goede effect op de huid en het haar. Al de apparatuur die je in huis hebt en in contact komt met water, blijft gewoon langer meegaan doordat de kalk wordt weggenomen!

Facebook
Twitter
Pinterest