Ga naar de inhoud

Zolderkamer met schuin plafond inrichten?

Het schuine plafond op zolder maakt het lastig om deze ruimte in te richten. Maar het is zeker wel mogelijk om hier ook een leuke ruimte van te maken. Met de juiste tips maak je van de zolderkamer de ideale slaapkamer, studeerkamer of een relax ruimte van. In deze blog geven we je graag tips over hoe je het beste kunt omgaan met een schuin plafond. 

Kleurgebruik

Het is belangrijk om goed na te denken over het kleurgebruik in een ruimte met een schuin plafond. Door voor een lichte kleur te kiezen, laat je een ruimte optisch groter lijken. Kies bijvoorbeeld voor witte muren, hierdoor zullen de wanden en het plafond niet op je afkomen. Bovendien oogt wit altijd fris. Natuurlijk kun je ook kiezen uit rustige lichte natuurtinten, zoals beige of lichtbruin. 

Creëer opbergruimte

De meeste mensen gebruiken de zolder als opbergruimte. De ruimte staat vaak helemaal vol met oude meubels, kerstversiering, oud speelgoed en andere documenten die we graag willen bewaren. De spullen staan vaak her en der, zonder enige structuur. Hierdoor gaat vaak veel ruimte onnodig verloren. Maak daarom slim gebruik van het schuine plafond op de zolder. Creëer bijvoorbeeld kasten die gelijk lopen aan het laagste deel van het dak. Maak een aantal planken en zet er een schuifdeur voor, hierdoor maak je efficiënt gebruik van de ruimte en het ziet er opgeruimd uit. Bovendien blijft er nu ruimte over om er bijvoorbeeld een hobbyruimte of slaapkamer. 

Kies de juiste verlichting

Een schuin plafond laat een ruimte optisch kleiner lijken. Hierdoor is lichtinval en de juiste verlichting belangrijk. Via een dakraam kan ervoor gezorgd worden dat er overdag zoveel mogelijk daglicht naar binnen kan komen. Daarnaast kan er eventueel een raam in de zijkant van de gevel worden geplaatst. Naast daglicht heb je tijdens bewolkte dagen en in de avond natuurlijk kunstlicht nodig. Plaats subtiele hanglamp in de nok van het dak, daarmee kun je de hoogte van de ruimte benadrukken. Of kies voor inbouw plafondspots, waarvan je zelf de positie van het licht kunt bepalen. Met een wandlamp of tafellamp kun je op eenvoudige wijze de zolderkamer van sfeerverlichting voorzien.

Facebook
Twitter
Pinterest