Ga naar de inhoud

Wat is kippengaas?

Kippengaas wordt gemaakt van metaaldraden die aan elkaar gevlochten zijn. Gaas is vrij licht en makkelijk door mensen te buigen. Het wordt op grote rollen verkocht en is heel makkelijk te plaatsen. In principe heb je hier niet veel meer voor nodig dan wat spijkers en een paar houten palen om het gaas aan te bevestigen. Gaas voor kippen is echt alleen geschikt om ervoor te zorgen dat kleine dieren zoals kippen of konijnen niet weg kunnen. Het is niet geschikt om grotere dieren of mensen binnen of buiten het gaas te houden. Kippengaas is in verschillende maten mazen verkrijgbaar, waarbij de mazen van ongeveer een halve centimeter het meeste geschikt zijn als omheining voor kleine dieren. Vandaar ook de naam kippengaas. De gaten in het gaas zijn niet vierkant, maar zeskantig.

Waar koop je kippengaas?

Kippengaas wordt dusdanig veel gebruikt dat het vrijwel overal te koop is. Je kunt hiervoor terecht bij diverse tuincentra, bouwmarkten en webshops zoals de site van Resifence. Bovendien kun je hier niet alleen terecht voor het gaas, maar ook voor de overige benodigdheden, zoals paaltjes, poortjes en bevestigingsmateriaal. Het is zelfs mogelijk om gaas voor kippen per meter te kopen, zodat je niet een hele rol hoeft aan te schaffen als je maar een klein stukje nodig hebt.

Waarvoor kun je kippengaas gebruiken?

Zoals de naam al zegt kun je kippengaas bijvoorbeeld gebruiken als afscheiding om je kippenren. Maar er zijn ook nog vele andere mogelijkheden voor het gebruiken van gaas voor kippen. Ten eerste is het mogelijk om een afscheiding rond je groentetuin te maken, om te voorkomen dat dieren en kleine kinderen er geen erg in hebben en er zo maar instappen in plaats van er omheen te lopen. Op deze manier kan je het ook gebruiken om bomen, struiken en planten op een simpele manier af te zetten. En daarnaast is het mogelijk om gaas te gebruiken om te knutselen.

Wat kun je zoal knutselen van kippengaas?

Mensen zijn ontzettend creatief in het bedenken van leuke dingen en blijkbaar kun je met kippengaas een hele hoop leuke dingen knutselen. De mogelijkheden lopen enorm uiteen. Om te beginnen kun je het gebruiken als basis voor een krans. Deze krans kan je versieren met groen, dennenappels, hartjes of andere dingen die in je opkomen. Met dunne ijzerdraadjes kun je alles aan de krans bevestigen. Daarnaast kun je er een mand van maken, een stolp om ergens overheen te zetten of het over kleine boompjes heen hangen en er lampjes aan bevestigen. Tenslotte kan het natuurlijk heel creatief in allerlei vormen buigen en de creaties als decoratie gebruiken. Het nadeel van het gaas is dat het niet makkelijk te schilderen is, dus dat je het alleen kunt gebruiken in de kleur die het heeft. Als je het toch zou willen schilderen, dan zal je zinkchromaatverf moeten kopen om het als eerste mee te schilderen. Pas op het moment dat de zinkchromaat verf goed gedroogd is kan je het gaas in een kleur schilderen.

Facebook
Twitter
Pinterest