Ga naar de inhoud

Waarom en hoe je aan de veiligheid van je klanten kunt werken

pexels-anna-shvets-3902732

Tegenwoordig is het steeds lastiger om nog goed op kantoor te werken en eigenlijk moeten we dat ook zo weinig mogelijk doen. Nu zijn we niet hier om iedereen te betuttelen, maar proberen we tot oplossingen te komen om de veiligheid op kantoor te kunnen waarborgen. Er zijn namelijk diverse maatregelen die je kunt nemen om de veiligheid van zowel klanten als personeel te houden. Dit geldt vanzelfsprekend niet alleen voor kantoren, maar ook winkels (wanneer deze weer open gaan). We willen allemaal namelijk graag op een verantwoordelijke manier onze aankopen doen en als eigenaar van een kantoor, winkel of supermarkt wil je dat op een zo verantwoordelijke manier als mogelijk doen.

Veiligheidsborden plaatsen

Het plaatsen van veiligheidsborden en stickers waarop staat dat je afstand moet houden zijn erg handig en effectief. Het is effectief, doordat ze duidelijk zichtbaar zijn op de locatie. Daarnaast kun je ook middels veiligheidsborden en gebodsborden ervoor zorgen dat er slechts in één richting kan worden gelopen. Op deze manier heb je geen last van tegenliggend verkeer en vermijd je zoveel mogelijk mensen. Hierdoor kunnen bezoekers en personeel, zonder er bij na hoeven te denken gewoon de gepaste afstand houden.

Maximaal aantal mensen

Natuurlijk is dit wat lastig te hanteren. Maar het binnen in de winkel hebben van een kleinere groep mensen is natuurlijk erg prettig. Hierdoor kan het overzicht behouden blijven en kan er op een verantwoorde manier met elkaar omgegaan worden. Afhankelijk van de grootte van het pand, is goed te berekenen wat het maximale aantal personen per m3 kan zijn. Voor veel panden is hier al een berekening voor gemaakt en is het aantal mensen dat kan samenkomen op één plek al beperkt. Ook voor je kantoor en winkel is het goed om dit in de gaten te houden en hierop toe te zien.

Desinfecteren

Het desinfecteren van bijvoorbeeld winkelmandjes gebeurd al volop, maar ook het desinfecteren van bureau’s op kantoor of een railing / wand van de trap. Hierdoor heb je er in ieder geval alles aan gedaan om de gezondheid van bezoekers, klanten en personeel te waarborgen. Uiteindelijk heeft het desinfecteren van handen een goed effect, het verplicht stellen hiervan wordt wellicht een lastig verhaal. Toch kun je een dringende advies geven om de handen te wassen en desinfecteren voor bezoekers. Je kunt mensen daarin wel een beetje sturen door in ieder geval een desinfectie apparaat op locatie te plaatsen.

Facebook
Twitter
Pinterest