Ga naar de inhoud

De verschillen tussen een gietvloer en vloercoating

Er zijn tegenwoordig steeds meer verschillende soorten vloeren op de markt. De afgelopen jaren is het gieten van een vloer ook erg populair geworden. Niet alleen in bedrijfspanden maar ook particuliere woningeigenaren kiezen er steeds vaker voor om een stijlvolle gietvloer aan te brengen in hun woning. Als onderdeel van een verbouwing of renovatie bijvoorbeeld. We nemen vandaag de twee belangrijkste soorten gietvloeren voor woningen onder de loep. De normale gietvloer en de vloercoating variant.

Er zijn voornamelijk overeenkomsten

Wanneer we kijken naar beide type vloeren dan zien we voornamelijk overeenkomsten. En dat is ook niet zo gek. Beide type vloeren komen uit dezelfde familie en worden op dezelfde manier aangebracht. Het gieten van een vloercoating dient op dezelfde wijze te gebeuren als het gieten van de bovenste laag op een normale gietvloer. Beide vloeren bieden gemak in onderhoud en een lange levensduur waardoor je met een gegoten vloeren nog jaren vooruit kunt.

Het grootste verschil

Maar wat is dan het grootste verschil vraag je je af? Dit zit voornamelijk in de dikte van de vloer. Een gietvloer is gemiddeld 3 mm dik. Wanneer er wordt gekozen voor enkel vloercoating dan is het eigenlijk de bovenste laag die normaal op een gietvloer wordt toegepast. Coating is een soort verf voor vloeren die dient ter afwerking. Omdat het gieten van vloercoating een stuk sneller gaat en minder materiaal vergt, is het uiteraard ook een stuk voordeliger. Een normale gietvloer gaat echter weer langer mee.

Wanneer kiezen voor de vloercoating?

Omdat vloercoating een stuk minder dik is wordt deze vooral toegepast in ruimtes waarbij de vloer niet al te zwaar belast wordt. Hierbij kun je denken aan een slaapkamer of een woonkamer bijvoorbeeld. Ondanks dat vloercoating erg dun is kun je wel rekenen op een lange levensduur en diverse praktische voordelen die dit type vloeren met zich meebrengen zoals het gemak in onderhoud.

Facebook
Twitter
Pinterest