Ga naar de inhoud

Hoe werkt industriële automatisering?

pexels-thirdman-8940464

In een fabriek kun je niet zonder automatisering. Dus hoe werkt Industriele automatisering

In de robotica is het de bedoeling dat computers al het werk doen zonder menselijke inbreng. In de fabricage is het de bedoeling dat computers en andere machines al het werk doen terwijl de mensen nadenken. Het probleem met robots is dat de software en hardware (inclusief sensoren en actuatoren) met elkaar moeten communiceren. En dat kan problemen veroorzaken. Om dit te voorkomen gebruik je een automatiseringssysteem. Wat is het verschil tussen een industriële robot en een industrieel automatiseringssysteem? Een industriële robot is een industriële programmeerbare machine, terwijl een industrieel automatiseringssysteem het gehele systeem omvat. 

Dus wat is industriële automatisering?

Industriële automatisering is het implementeren van efficiënte en veilige besturingssystemen in de industrie en de tuinbouw. Zij verschaft de noodzakelijke automatisering instrumenten voor de behandeling van materiaal, machines en planten. Automatiseringssystemen zijn de gereedschappen die specifieke handelingen uitvoeren in fabrieken en boerderijen. Zij worden gebruikt voor de vermindering van de complexiteit en de verhoging van de productiviteit van de werknemers in deze industriële installaties, waardoor het proces effectiever en efficiënter wordt. Automatiseringssystemen voor de verwerkende industrie worden gebruikt voor de automatisering van productielijnen. Daarom wordt automatisering gebruikt om het aantal mensen en machines in de fabrieken te verminderen.

Wanneer zou u industriële automatisering gebruiken?  

U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om de productiestroom en de voorraadcontrole van een productiebedrijf te regelen. Voor iets ingewikkelder dan dat hoeft u het niet te gebruiken. 

De essentie van industriële automatisering is dat het complexe en variabele taken afhandelt (zoals het veranderen van opdrachten of het bestellen van onderdelen) en dat het eenvoudig in het gebruik is.  In de praktijk werkt Industriële automatisering meestal op een hoog kwaliteitsniveau, maar er zijn uitzonderingen.  Als uw opdrachten zeer complex zijn, kunt u overwegen een robot of

een bedieningspaneel te kopen of te huren.  Als uw opdrachten niet al te complex zijn, is de aanschaf van een commercieel product niet altijd het geld waard. Meer weten klik hier

Facebook
Twitter
Pinterest