Ga naar de inhoud

Je kantoor leegmaken, wat komt erbij kijken?

Er zijn meerdere redenen waarom je je kantoor op een gegeven moment moet leegmaken. Misschien is je bedrijf gegroeid en ben je toe aan een groter kantoor. Een andere reden kan zijn dat je stopt met je bedrijf. In dat geval zul je niet alleen je kantoor moeten leegmaken, maar ook moeten zorgen dat je van de spullen af komt. Je leest hier waar je allemaal aan moet denken als je je kantoor moet leegmaken.  

Je verhuist naar een ander kantoor

Als je uit je huidige kantoor bent gegroeid is het tijd om op zoek te gaan naar een grotere ruimte. In dit geval zul je je spullen moeten verhuizen. Je kantoor leegmaken kan een tijdrovende klus zijn. Heb je weinig tijd hiervoor dan kun je dit het beste uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Verhuizers hebben veel ervaring met het zo snel en efficiënt mogelijk inpakken en transporteren van je spullen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je spullen over te brengen naar je nieuwe locatie. Maak hier dan genoeg tijd voor vrij en zorg ervoor dat je medewerkers tijdelijk op een andere plek kunnen werken. 

Je stopt met je bedrijf

Wat de reden ook is dat je stopt met je bedrijf, een van de activiteiten die je zult moeten ondernemen is het leegmaken van je kantoor. Daarnaast moet je bepalen wat je met de spullen uit het kantoor gaat doen. Spullen die nog goed zijn, zoals bureau’s en stoelen kun je wellicht te koop aanbieden of laten ophalen door een kringloopwinkel. Spullen die kapot zijn of die niemand meer wil hebben moet je af laten voeren naar de stort. Het leegmaken en afvoeren van je spullen kan een behoorlijke klus zijn. Door dit werk uit te besteden bespaar je jezelf een hoop tijd en stress. 

Op laten kopen van de kantoor inboedel

In sommige gevallen kan de gehele kantoor inboedel worden opgekocht. Vaak heeft de kantoorinventaris nog een behoorlijke waarde. Zo voorkom je kosten voor het afvoeren van de spullen. De spullen kunnen vaak los worden opgekocht of als geheel. Vaak gaat dit in combinatie met de ontruiming van het kantoor. 

Facebook
Twitter
Pinterest