Ga naar de inhoud

Wat te doen als je sleutel is afgebroken in het slot?

Het is erg vervelend als je sleutel afbreekt in het slot. Vaak gebeurt dit als het slot niet meegeeft tijdens het openen van de deur. Op een gegeven moment trek je net iets te hard aan de sleutel en deze breekt in twee helften. Soms zijn er nog manieren om dit op te lossen en de sleutel uit het slot te krijgen. In andere gevallen heb je een slotenmaker nodig. We bekijken wat je kunt doen als je sleutel is afgebroken in het slot.  

De sleutel uit het slot krijgen met secondelijm

Met secondenlijm kun je snel en krachtig twee dingen aan elkaar lijmen. Hierdoor kun je het ook als oplossing voor een afgebroken sleutel in het slot gebruiken. Doe een beetje lijm om de gebroken kant van de sleutel en druk de andere helft er tegenaan. Wacht een tijdje tot de lijm goed gedroogd is en de twee helften aan elkaar vast blijven zitten. Nu kun je proberen om de sleutel voorzichtig uit het slot te halen. Trek de sleutel er voorzichtig en langzaam uit. Zorg ervoor dat er alleen lijm op de sleutel terecht komt en niet in het slot. Lijm in het slot kan ervoor zorgen dat het slot niet meer werkt.

Sleutel verwijderen met een nijptang

Als je geen secondelijm bij de hand hebt en er steekt nog een gedeelte van de afgebroken sleutel uit het slot, dan kun je dit gedeelte gebruiken om de sleutel uit het slot te halen. Hiervoor kun je een nijptang gebruiken. Probeer de nijptang om het afgebroken stuk te klemmen en trek nu de sleutel voorzichtig uit het slot. Steekt er niet genoeg van de sleutel meer uit het slot, dan zal deze techniek helaas niet werken.

Slotenmaker inschakelen

Werken de bovenstaande methodes niet, dan zul je een slotenmaker in Gent moeten inschakelen. Een slotenmaker weet precies hoe hij de sleutel uit het slot kan verwijderen, of als dit niet meer mogelijk is een nieuw slot in je deur kan plaatsen. De meeste slotenmakers hebben een spoedservice die je 24 uur per dag kunt bellen. Een van de slotenmakers met een dergelijke spoedservice is Slotenmaker123.

Facebook
Twitter
Pinterest