Ga naar de inhoud

Geef je woning een herfstachtige uitstraling met deze leuke ideeën

Of je jezelf er nou aan toe wil geven of niet, de donkere dagen staan alweer voor de deur. Wanneer het buiten maar koud en grauw is, is het extra leuk om het huis wat op te fleuren en om het gezellig te maken met typische herfstachtige decoratie. In dit artikel onthullen wij 3 ideeën waarmee je je huis in een handomdraai omtovert tot een herfstachtig paleisje. 

Ga voor kaarsen in herfstachtige geuren

Geurkaarsen die naar de herfst ruiken zullen er zonder twijfel voor zorgen dat jouw woning er gezellig, knus en herfstachtig uit komt te zien. Denk hierbij aan geuren zoals cranberry, verse appeltaart, dennenboom en kaneel. Er zijn zoveel lekkere geuren dat je er voor zou kunnen kiezen om in elke ruimte in huis andere soorten geurkaarsen neer te zetten. Door verschillende formaten kaarsen te kopen van dezelfde geur kun je dan een leuke opstelling maken die je op een speciaal rond blad neerzet. Dit ziet er gezellig uit en ruikt super lekker!

Vernieuw de kussens in je woonkamer

Het vervangen van de bankkussens of de hoezen van de kussens kan ervoor zorgen dat je gehele woonkamer ineens een compleet nieuwe uitstraling krijgt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kussens in herfstachtige tinten zoals oranje, licht bruin en rood. Ook is het leuk om voor kussens te gaan met leuke patroontjes of een gezellig tekst. Deze kun je vervolgens laten matchen met een gloednieuw dekentje voor op de bank. Om het helemaal af te maken kan je ook je parket leggen in de woonkamer. Het hout en de bruintinten passen helemaal in dit thema, daarnaast is het ook hartstikke mooi in de andere seizoenen.

Kies leuke sfeerlichtjes

Wanneer het vroeger donker wordt is het extra leuk om het in huis wat op te fleuren met gezellige sfeerlichtjes. Je hebt zulke lichtjes in veel verschillende kleuren en maten en je kunt verschillende snoeren met elkaar combineren. Laat de lichtjes in je gehele woning terug komen of focus je op een bepaalde wand of hoek die je opleukt met wat verlichting. Als je het zonde vindt om geld neer te leggen voor een nieuw licht snoer kun je ook gewoon de kerstverlichting alvast van de zolder halen. Deze lampjes zien er namelijk heel gezellig uit, dus waarom zou je wachten om ze op te hangen totdat het kerstmis is? 

Breng de natuur in huis

Een van de leuke dingen aan de herfst is dat de natuur er zo mooi uit komt te zien. Ga daarom lekker een lange boswandeling maken en kijk onderweg eens wat voor moois je allemaal tegenkomt. Mooie herfstachtige bladeren, dennenappels, grote takken en misschien wel een pompoen. Neem het mee naar huis en laat het drogen. Je kunt het dan een leuk plekje geven en haalt zo letterlijk en figuurlijk de herfst in huis! 

Facebook
Twitter
Pinterest