Ga naar de inhoud

Een gezonken boot, wat nu?

Heb je een boot die wat ouder is of er slecht aan toe is? Dan zijn er misschien wel wat problemen die zich voordoen en bestaat de kans dat dit leidt tot het zinken van de boot. Een boot die geheel of half onder water ligt, is geen pretje. Het is dan ook aangewezen om deze snel boven water te halen. Dit kan je natuurlijk niet zomaar alleen. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor.

Je boot laten slopen

Bij een oude boot kunnen de problemen zich snel opstapelen. Denk maar aan motorproblemen, roest, storingen…  Deze zaken zijn niet alleen lastig om op te lossen, het kost ook nog eens een flink pak geld. Indien je besluit om je oude boot niet meer te gebruiken of je hem niet meer aan de praat krijgt, kan het handig zijn om te weten wat de opties zijn. Zo zijn er verschillende diensten die je boot kunnen opruimen. Op die manier hoef je de boot niet meer te onderhouden, bespaar je en voorkom je dat je schip zinkt.

Kan iedere boot gesloopt worden?

Het antwoord op deze vraag is simpel: ja. Van een kleine sloep tot een grote zeilboot, ophaaldiensten halen je boot met gemak op. Meestal kan dit zelfs al binnen enkele dagen. Het voordeel aan een professioneel bedrijf is dat ze de oude boot opruimen op een vakkundige manier. Zo worden alle onderdelen zoals de motor en de mast netjes verwijderd en indien mogelijk, hergebruikt.

Gezonken boot boven water halen

Stel nu dat je boot gezonken is, kan je deze boven water laten halen met een kraan. Een professioneel bedrijf biedt de oplossing voor je gezonken boot. Zij bieden verschillende diensten aan zoals het takelen van de boot of het wegpompen van het water in je boot. Ook kan zo’n bedrijf je boot kopen of afvoeren naar de sloperij. Hoe dan ook, voor elk boot probleem bestaat een oplossing.

Facebook
Twitter
Pinterest