Ga naar de inhoud

Tips voor het vervangen van je dak

pexels-pixabay-221525

Wanneer je het idee hebt dat je dak aan vervanging toe is, dan is het natuurlijk allereerst verstandig om een expert te raadplegen of dit ook daadwerkelijk het geval is. Het laten vervangen van een dak is namelijk een flinke klus en dus ook niet zomaar iets wat je zelf kunt doen. De kosten die hiermee gemoeid gaan zijn uiteraard ook niet mals. Wat er voor zorgt dat het een flink project is. Om je een indicatie te kunnen geven van de kosten en ook de tijd die het in beslag neemt, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet, waar jij rekening mee moet houden. 

Asbest

Eén van de redenen voor een dak vervangen, is omdat er sprake is van asbest. Mocht dit het geval zijn, dan dient dit op een speciale manier te worden gedaan, zodat er geen schade aan mens en milieu kan ontstaat tijdens deze werkzaamheden. Ondanks het feit dat het niet verplicht is om je dak te vervangen wanneer er asbest in zit, is het wel aan te raden om dit op termijn te doen. Wanneer er los stof vrij komt van het asbest, dan is het een ander verhaal. Dit gebeurt overigens ook alleen op het moment dat je in het dak gaat boren of zagen.

Vraag meerdere offertes op

Wanneer jij je dak wilt laten vervangen, dan kun je dit laten doen door direct het eerst beste bedrijf dat je online tegenkomt. Ondanks het feit dat je er misschien wel een heel goed gevoel bij hebt, heb je natuurlijk geen enkel idee of de prijs die ze vragen voor deze werkzaamheden ook daadwerkelijk marktconform is. Het is dus dan ook altijd aan te raden om meerdere offertes uit te vragen, zodat je een idee hebt of de prijzen met elkaar in lijn liggen. Kies je voor een offerte uitvraag bij DakXL voor het renoveren of vervangen van je dak, dan kunnen we je verzekeren dat je hier geen spijt van krijgt. Niet alleen betaal je dan een goede prijs, maar mag je ook kwaliteit verwachten.

Financiering

Het laten vervangen van het dak van je woning kan flink in de papieren lopen. Het is dus ook niet vreemd om goed na te denken over de manier waarop je dit graag zou willen financieren. Het kan natuurlijk met eigen financiële middelen, maar je kunt ook kijken naar de eventuele mogelijkheden van een bouwdepot. Zo draag je wel direct de lusten, maar worden de lasten uitgesmeerd over een langere periode.

Facebook
Twitter
Pinterest